Champignonpâté 2

 

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 250g kastanjechampignons
  • klontje boter
  • 1 snede oud brood, tot kruim gewreven
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 scheutje tamari
  • verse kruiden

 

Snipper de ui fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes.
Maak ondertussen de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Voeg deze toe aan de gefruite ui en laat stoven.
Eerst met deksel, daarna nog even zonder, om het vocht te reduceren.
Neem de pan van het vuur.
Voeg de boter toe, het oude brood en de geperste knoflook.
Maak alles fijn met de keukenmachine en breng verder op smaak met wat tamari.

Dit is je basispâté.

 

Voeg afhankelijk van het seizoen andere ingrediënten bij:


hersft/winter: gemalen noten.


lente: voorjaarskruiden.


zomer: allerlei groen.