Paprikasaus
40 g boter
2 gesnipperde uien
3 fijngehakte teentjes knoflook
1 rode paprika, in kleine stukjes
25 g gezeefde bloem
½ tl scherpe paprikapoeder
3 el tomatenpuree
1 mespunt suiker
1 laurierblad
2 - 3 el crème fraîche
½ tablet voor kruidenbouillon
Smelt de boter in een wok en fruit de uien ca. 3 min.
Voeg de knoflook toe en na 1 minuut de paprikastukjes.
Strooi bloem en paprikapoeder erover, voeg tomatenpuree en suiker toe.
Laat alles 3 minuten zachtjes bakken.
Schenk er, al roerend, 3 dl water bij en doe het laurierblad erbij.
Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Laat dan 5 minuten zachtjes sudderen en los het bouillontablet erin op.
Schenk de saus door een zeef in een andere pan.
Roer er, vlak voor het opdienen, de room door.