Broccolisugo


500 g broccoli
2 el olijfolie
1 teen knoflook
2 dl slagroom
100 g blauwschimmelkaas, bijvoorbeeld Roquefort of

  Stilton
zout
versgemalen peper

 


Verdeel de schoongemaakte broccoli in roosjes, schil de steel en snijd die in plakjes.
Verhit de olie en laat de gepelde knoflook glazig fruiten.
Neem de knoflook uit de pan en roerbak de broccoli in de hete olie.
Giet er de slagroom bij, bestrooi met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan beetgaar stoven.
Voeg na 4 tot 5 minuten de verbrokkelde kaas toe en laat smelten.
Schep een derde van de broccoliroosjes uit de pan en pureer de rest met de kaassaus in de foodprocessor.
Schep er opnieuw de broccoliroosjes door en laat kort doorwarmen.


Tip
Deze groentesaus past bij penne, conchiglie, orecchiette of fusilli.