Groentensugo


1 middelgrote steel prei
2 stelen bleekselderij
2 grote wortelen
1 grote peterseliewortel
1 ui
1 teen knoflook
2 el olie
20 g boter
zout
versgemalen peper
1 kruidentuiltje van 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm en 1 laurierblad
2 dl groentebouillon
1/8 l slagroom
1 bosje gladde peterselie

 


Was de schoongemaakte prei en bleekselderij.
Schil de wortelen en de peterseliewortel, pel de ui en de knoflook en hak alles klein.
Verhit de olie en de boter en laat alles kort fruiten.
Voeg wat zout, peper en het kruidentuiltje toe en giet er de bouillon bij.
Laat met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
Roer er de slagroom door en laat de saus zonder deksel nog ± 10 minuten inkoken.
Roer kort voor het serveren de peterselie door de saus en geef desgewenst versgeraspte kaas apart.