Spaghetti-omelet met groentenvulling

 

4 personen

 

 

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 5 eieren
  • zeezout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • scheut olie

 

Voor de vulling:

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 el boter
  • 1 rode paprika,in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 150 g doperwten
  • 3 tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 kopje groentenbouillon
  • 1-2 el maïzena
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 el vruchtenazijn
  • fijngeknipt bieslook

 

 

Kook de spaghetti gaar, laat het uitlekken en snijd de pasta vervolgens klein.

Klop de eieren los met zout, peper, nootmuskaat en parmezaanse kaas en roer dit mengsel door de spaghetti.

Houd de omeletten warm.

 

Fruit de ui in de boter.

Laat de reepjes paprika, de plakjes courgette en de doperwten even meebakken.

Voeg tomaat en bouillon toe.

Dek de pan af en laat alles even doorpruttelen.

 

Roer de met water vermengde maïzena erdoor.

Breng het mengsel op smaak met honing, sojasaus, azijn, zout en peper.


Verdeel de vulling over de omeletten.

Vouw ze dubbel en bestrooi ze met fijngeknipte bieslook.