Omelet met aardappel en ui

 

4 personen

 

Dit recept is erg lekker.
Het is snel klaar, maar je hebt wel een goede maaltijd.

 

 

  • 2 el olijfolie
  • 2 grote aardappelen, in blokjes van 1½ cm
  • 2 middelgrote uiten, gesnipperd
  • 4 eieren
  • mespunt milde paprikapoeder
  • 1 el olijfolie (extra)

 

 

Verhit de olie in een middelgrote pan met dikke bodem en voeg aardappelen en uien toe.
Bak op matig vuur tot ze goudbruin zijn en goed met olie zijn bedekt.
Zet het vuur lager, dek de pan af en bak 5-6 minuten onder af en toe roeren tot de aardappelen gaar zijn.
Haal de aardappelen uit de pan.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Klop in een kom eieren en paprikapoeder schuimig.
Roer er voorzichtig het aardappelmengsel door.
Verhit extra olijfolie in een schone pan.
Voeg het eimengsel toe en op matig vuur afgedekt 15-20 minuten bakken, tot het is gestold. *)
Tenslotte onder een hete grill goudbruin bakken.

 

  • Serveer warm of koud, in puntjes, met een salade

 

*) Het slagen van de omelet hangt af van een laag, gelijkmatig vuur.
Gebruik dus een pan met een dikke bodem.
Een pan met anti-aanbaklaag is ook goed.
De omelet brandt dan niet aan en je kunt volstaan met de helft van de olie.