Eiercurry

 

Deze curry is een snelle, gemakkelijke en heerlijke manier om hardgekookte eieren te serveren.

 

2 personen

 

 

  • 2-4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 el olie
  • 2½ cm pijpkaneel
  • 1 laurierblaadje
  • 2 groene kardemompeulen
  • 3 kruidnagels
  • ½ tl knoflookpasta
  • ½ tl gemberpasta
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn
  • ¼ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl garam masala
  • ½ tl chilipoeder
  • 175 g tomaten uit blik, fijngemaakt
  • zout naar smaak
  • 1,2 dl water of groentenbouillon
  • 1 takje verse koriander
  • 1 groen pepertje

 

 

De eieren in 8-10 minuten hard koken, volledig laten afkoelen in koud water en daarna pellen.

De ui fijnhakken.

 

De olie in een braadpan verhitten en de ui hierin in 2-3 minuten zacht fruiten.

Kaneel, laurierblaadje, kardemom en kruidnagels toevoegen en alles 1 minuut laten bakken.

Gember- en knoflookpasta erdoor roeren en tot slot koriander, komijn, kurkuma, garam masala en chilipoeder toe ­voegen.

Het geheel goed door elkaar roeren en 30 seconden laten bakken.

 

De tomaten uit blik en het zout aan het mengsel toevoegen.

Alles goed roeren en 5 minuten zacht laten koken.

 

Water of bouil­lon toevoegen en het mengsel aan de kook brengen.

 

De eieren in de currysaus leggen en het geheel 10-12 minuten zacht laten koken.

 

Korianderblaadjes en pepertje fijnsnijden en als garnering over de eieren strooien.

 

 

 

NB:

 

Voor een mildere curry vermindert u de hoeveelheid chilipoeder met de helft en verwijdert u de zaadjes uit het pepertje, voor u het fijn snijdt.

 

 

 

LET op:

 

Wees voorzichtig als u met pepertjes werkt.

 

Er mag geen sap in uw ogen of mond komen; als dit toch gebeurt, moet u uw mond en ogen goed spoelen met koud water.

 

 

Serveertip:

 

Serveren met gekookte rijst