Javaanse omelet met vegetarische mix en prei

 

4 personen

 

 

  • 4 (scharrel)eieren
  • zout
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 zakje santen
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olie
  • 500 g gesneden prei
  • 1 bakje vegetarische mix (225 g, Tivall)
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl kurkuma (koenjit)
  • 2 el ketjap manis

 

 

Klop in een kom de eieren los met zout, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels santen en 4 eetlepels water.
Pers de knoflook erboven uit.
Verhit in een koekepan 2 lepels olie.
Schenk het eimengsel erin en laat het in ± 10 minuten stollen.


Intussen in andere pan de rest van de olie verhitten.
Bak hierin zachtjes de prei 5 minuten.
Voeg de vegetarische mix, koriander, komijn, kurkuma en de rest van de sambal toe.
Bak het geheel nog ± 3 minuten.
Roer er de rest van de santen, 3 lepels water en de ketjap door.
Breng het aan de kook laat het gerecht nog ± 2 minuten zachtjes koken.
Laat de omelet op een platte schaal glijden.
Schep het preimengsel erop.

 

  • Serveer met rijst of mie, cassavechips, atjar en taugé.