Shiitake in rijstwijn
- 100 g gedroogde shiitake
- 400 ml warm water
- 1 bosje lente-ui
- 2 el olie
- 4 tl suiker
- 100 ml rijstwijn
- 75 ml sojasaus
- ½ tl sambal
Laat de gedroogde shiitake ± 30 min weken in het warme water.
Laat de shiitake uitlekken en vang het weekwater op.
Verwijder de steeltjes en snij de hoeden eventueel wat kleiner.
Was de lente-uien, snij ze in 5 cm lange stukken en snij de vervolgens in de lengte in fijne repen
Verhit de olie in een wok en roerbak daarin de shiitake en de lente-ui ± 4 minuten.
Meng het weekwater met de suiker, de rijst-wijn, de sojasaus en de sambal en roer het geheel tot een gladde saus.
Giet de saus bij de shiitake en lente-ui en laat nog ± 4 minuten op het vuur laten staan tot de saus wat ingedikt is.
Serveer met mie en gebakken tofu.