Fou Yong T'sai

 

4 personen

 

Saus:

  • 2dl bouillon
  • 6 el pittige tomaten ketchup
  • 1 el citroensap
  • 3 el aardappelmeel
  • suiker
  • peper
  • zout

 

 

Bouillon aan de kook brengen.
Ondertussen een papje roeren van de ketchup, citroensap en aarappelmeel.
Bouillon hiermee binden.
Suiker, peper en zout naar smaak toevoegen.

 

 

Fou Yong T'sai:

  • 4 eieren
  • 200 g champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 preitje
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 200 g groene of savooie kool
  • 25 g taugé
  • 1 el sojasaus
  • peper
  • 60 g boter

 

 

Prei en ui heel fijn snijden.
Kool fijn schaven.
Champignons in kleine stukjes snijden.
Peterselie fijn hakken.
Taugé fijn knippen.

Helft van de boter verhitten en groenten al roerend fruiten (± 5 minuten, maar niet bruin laten worden).
Eieren met sojasaus loskloppen.
Groenten toevoegen.
Rest van de boter in de pan doen en eiermengsel erin gieten.
Op laag vuur zetten.
Dubbelvouwen als onderkant mooi gebakken en bovenkant droog is.

Saus over Fou Yong T'sai gieten.