Bonte groentecurry

 

India

 

  • 2 rode paprika's
  • 1 dikke steel prei
  • 200 g broccoli
  • 200 g bloemkool
  • 3 el olie
  • 1 tl kurkuma of geelwortel
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • mespunt kardamom
  • mespunt gemalen foelie
  • mespunt korianderpoeder
  • mespunt kaneel
  • mespunt komijnpoeder
  • 1 kleine rode en groene kleingehakte spaanse peper
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • ¼ l groentebouillon
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte koriander

 

 

Maak de gewassen groenten schoon.
Snijd de paprika's in blokjes en de prei in ringetjes.
Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.
Verhit de olie in de wok en laat de kruiden, de pepertjes en de knoflook kort fruiten.
Voeg de groenten toe en laat kort meefruiten.
Voeg de bouillon toe en laat met het deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes stoven.
Schep er de kokos, het citroensap en de koriander door en laat nog kort doorwarmen.