Gegrillde tempeh met abrikozen

 

1 Dag van tevoren klaarmaken!

 

  • 500 g tempeh, in blokjes
  • 2 grote uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 2 el milde kerriepoeder
  • 2 el koenjit
  • 2 el tarwebloem
  • 2 el suiker
  • 2 el geraspte kokos
  • 2½ dl azijn
  • 2½ dl water
  • 12 voorgewelde abrikozen
  • 4 laurierblaadjes
  • 50 g rozijnen
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 8 houten satéprikkers



Leg de tempeh-blokjes in een kom.
Fruit ui en knoflook in de olie aan.
Voeg de kerrie toe en vervolgens bloem, suiker, peper, zout, azijn, koenjit, kokos en water.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de abrikozen, laurierblaadjes, rozijnen en sinaasappelschil toe.
Even laten meekoken en de saus vervolgens over de tempehblokjes gieten.
Zet de tempeh 1 nacht afgedekt in de koelkast.


Leg de satépennen in koud water (zodat ze onder de grill niet verbranden).
Rijg er de tempehblokjes en de abrikozen aan.
Rooster ze 10 minuten in de grill.
Maak ondertussen gele rijst klaar.
Gebruik daarvoor gewone rijst en voeg aan het kookwater 1 el koenjit toe.
Garneer de rijst met plakken sinaasappel en serveer met de tempeh-abrikozensaté.