Planet Green Pizza

 

300 g bloem

1 zakje gedroogde gistkorrels

zout

2 dl lauwwarm water

1 pakje Planet Green boterhamworst naturel

600 g tomaten

1 teen knoflook

1 el olijfolie

250 g mozarella kaas

15 zwarte olijven zonder pit

peper

fijngehakte verse oregano

 

 

Maak met de bloem, een mespunt zout, de gist en het lauwwarm water een stevig deeg.

Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is.

Laat het ± 1 uur rijzen.

Ontvel de tomaten, halveer ze en snijd ze in stukjes.

Hak de knoflook fijn en fruit deze ± 1 minuut in de olijfolie.

Voeg de tomaten toe en kook het ± 4 minuten.

Laat het in een zeef uitlekken.

Snijd de mozzarellakaas in plakjes.

Halveer de olijven.


Kneed het deeg nog eens.

Rol het uit tot de gewenste ronde vorm van ± ½ cm dik met iets opstaande randen.

Bestrijk het deeg met de tomaat.

Verdeel de Planet Green boterhamworst, de kaas en olijven er over.

Bestrooi het met 3 tl fijngehakte verse oregano en peper.

Bak de pizza onder in een voorverwarmde oven van 250°C in ± 15 minuten lichtbruin en gaar.