Basisrecept pizzadeeg


400 g bloem
1 tl zout
20 g gist
bijna 2 dl lauwwarm water
2 el olijfolie
maisbloem voor de ovenplaat

 


Doe de bloem met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en verkruimel er de gist in.
Roer er de helft van het water door, bestrooi met wat bloem en laat 15 minuten rijzen.
Voeg het resterende water en de olie toe en kneed ± 10 minuten met warme handen tot het een glad en licht glanzend deeg is.
Laat afgedekt op een warme plaats minstens 30 minuten rijzen.


Maak 4 gelijke ballen van het deeg, rol ze uit tot ronde lappen met een doorsnee van ± 24 cm en let erop dat de rand iets dikker is.
Leg ze op een licht met maisbloem bestrooide bakplaat en beleg ze naar wens.
Bak de pizza's 15 tot 20 minuten onder in de op 220°C voorverwarmde oven.