Aardappel-groente-ovenschotel met een oosters tintje
(8 personen)
2 á 2½ kg aardappels
een scheutje melk
een beetje boter
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
paneermeel
voor de vulling:
200 g boter
2 middelgrote uien
3 teentjes knoflook
1 blok tahoe
1 kleine prei
200 g champignons
1 klein blikje worteltjes
1 klein blikje doperwten
15 g koeping tikoes (Chinese gedroogde paddenstoel die je eerst moet voorweken)
boemboes voor de vulling:
2 á 3 el ketjap
2 tl suiker
1 tl vetsin
zout en peper naar smaak
- Schil de aardappels en maak er een puree van.
- Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de boter glazig.
- Prak de tahoe fijn met een vork, voeg die erbij en fruit het lichtjes mee.
- Was de prei en de selderij, snijd het fijn en voeg het toe.
- Was de gesneden snijboontjes en kook ze 5 minuten voor.
- Maak de champignons schoon, snijd de uitgelekte worteltjes in schijfjes.
- Voeg dit alles toe aan het gefruite mengsel, samen met de boemboes.
- Laat de doperwten uitlekken en roer die samen met de gewelde koeping tikoes door de rest van de groenten.
- Laat de vulling afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 275ºC.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg wat aardappelpuree erin, vervolgens de vulling en sluit af met een deksel van aardappelpuree.
- Zet de schaal in de oven.
- Zet de oven na ± ½ uur á 3 kwartier op 200ºC.
- Serveer het zo warm mogelijk met een augurkje en een zilveruitje.