Aardappel-groente-ovenschotel met een oosters tintje

(8 personen)

 

2 á 2½ kg aardappels
een scheutje melk
een beetje boter
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
paneermeel

 

voor de vulling:
200 g boter
2 middelgrote uien
3 teentjes knoflook
1 blok tahoe
1 kleine prei
200 g champignons
1 klein blikje worteltjes
1 klein blikje doperwten
15 g koeping tikoes (Chinese gedroogde paddenstoel die je eerst moet voorweken)

 

boemboes voor de vulling:
2 á 3 el ketjap
2 tl suiker
1 tl vetsin
zout en peper naar smaak

 

 

  • Schil de aardappels en maak er een puree van.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de boter glazig.
  • Prak de tahoe fijn met een vork, voeg die erbij en fruit het lichtjes mee.
  • Was de prei en de selderij, snijd het fijn en voeg het toe.
  • Was de gesneden snijboontjes en kook ze 5 minuten voor.
  • Maak de champignons schoon, snijd de uitgelekte worteltjes in schijfjes.
  • Voeg dit alles toe aan het gefruite mengsel, samen met de boemboes.
  • Laat de doperwten uitlekken en roer die samen met de gewelde koeping tikoes door de rest van de groenten.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 275ºC.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Leg wat aardappelpuree erin, vervolgens de vulling en sluit af met een deksel van aardappelpuree.
  • Zet de schaal in de oven.
  • Zet de oven na ± ½ uur á 3 kwartier op 200ºC.
  • Serveer het zo warm mogelijk met een augurkje en een zilveruitje.