Walnoten

 

 

Walnoten of okkernoten (Juglans regia) bieden een betere bescherming tegen hart- en vaatziekten dan olijfolie.

Mogelijk ligt de betere gezondheid van de Zuid-Europeanen niet aan de olijfolie, maar aan de toevoeging van noten aan het dieet.

Ze bevatten goede vetten en zijn een bron van omega-3 vetzuren.

 

Een stuk of 8 per dag 

Het eten van walnoten na de maaltijd beperkt de schade die vet voedsel aan de bloedvaten kan toebrengen.

De noten zouden de gezondheid van hart en bloedvaten zelfs meer ten goede komen dan het gebruik van olijfolie. Als dagelijks aanbevolen ”dosis” wordt een 30-tal gram voorop gesteld (Ca 6 tot 10 stuks).

 

Bescherming tegen hart- en vaatziekten

Algemeen wordt aangenomen dat de wanden van onze bloedvaten door het eten van verzadigde vetten steeds “harder” worden, zodat het risico op hartaandoeningen en infarcten toeneemt.

Walnoten bevatten stoffen die de verharding kunnen voorkomen.

De vorm van de vitamine E in de walnoten is vooral bijzonder en biedt het meeste bescherming tegen hartziekten.

 

Nog meer voordelen 

Tevens zitten walnoten vol met anti-oxidanten en ze hebben een ontstekingsremmende werking.

De walnoten zijn een goede toevoeging bij spijsverteringsproblemen, vaatziekten en diabetes type 2.

Juist de combinatie van de hoge concentratie anti-oxidanten en de onstekingsremmende werking werken preventief tegen de ontwikkeling van kankercellen.

Walnoten zijn dus zeer gezond en lekker als tussendoortje of bij de maaltijd.