Gelijkmatige burgers vormen

 

 

Als je meerdere burgers maakt en je wil ze er een beetje hetzelfde uit laten zien dan is het makkelijk om een hamburgerpers te gebruiken.

 

Nu zat ik van de week een aflevering op TV te kijken en daar maakte een chef zijn hamburgers door ze te vormen in een deksel van een mayonaisepot.


Schitterend idee, maar wij hebben niet van die potten met zulke grote deksel hier.

Dus op zoek naar een alternatief hiervoor.


Toen ik van de week koffie zat te drinken en ik er een Jodenkoek bij nam wist ik het opeens.

Het deksel is perfect voor het vormen van een hamburger!

Met ruim 11 cm doorsnede, de ideale maat.

 

Je legt er ruim plasticfolie overheen, drukt je burgermengsel er in en perst de bovenkant plat met een mes.

Vervolgens haal je hem met plastic en al er uit en je hebt een mooie brede burger.

De deksel hoef je niet eens af te wassen op die manier.

 

(Op de foto zie je weliswaar een echte hamburger van vlees en bloed, maar het gaat maar om het idee ; ))