Kokospannenkoekjes met gekarameliseerde banaan

 

4 personen

 

150 g zelfrijzend bakmeel

2 el rietsuiker

l ei, losgeklopt

200 ml kokosmelk

30 g boter

2 bananen, in plakjes

2 el honing

handje geraspte kokos

 

 

Meng in een kom het bakmeel, de suiker, het ei en de kokosmelk tot een egaal beslag.

Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en schep steeds een beslaglepel beslag in de pan.

Bak de pannenkoekjes in onge­veer 3 minuten rondom goudbruin en gaar.

 

Herhaal dit totdat het beslag op is.

 

Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden of in de oven op ongeveer 50°C.

 

Verhit nog een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de banaan met de honing op een mid­delhoge stand in ongeveer 3 minuten goudbruin.

 

Serveer de gekaramelliseerde banaan met ongeveer 3 pan­nenkoekjes per persoon en bestrooi met de kokos.