Gistpannenkoeken

 

Vlaams

 

250 g bloem

10 g gist

½ l melk

2 eieren

2 eidooiers

40 g gesmolten boter

een snuifje zout

een snuifje suiker

½ glas rum

griessuiker*

boter

 

 

Meng de bloem met de gist en de lauwe melk in de een kom.

Klop het mengsel goed los tot een glad deeg zonder klonters.

Laat het deeg rusten tot zich barsten vormen.

Bewerk het deeg opnieuw.

Voeg er de eieren, de eigelen, de gesmolten boter, het zout, de suiker en de rest van de melk bij en klop het deeg glad.

Bedek het met een handdoek en laat het 1 uur rusten.

 

Voeg voor het bakken ½ glas rum aan het deeg toe.

Smelt wat boter in een flensjespan en bak het deeg daarin goudgeel af.

Bestrooi met griessuiker.

 

 

*) Griessuiker is een zuivere, geraffineerde korrelsuiker.

In feite dus een fijne kristalsuiker.

Zelfs in koude bereidingen smelt hij zeer snel.