Boekweitpannenkoeken
150 g boekweitbloem
50 g tarwebloem
zout
10 g gist
¼ l melk
3 eieren
boter en olie om te bakken
Voor de vulling:
1 bosje bosuitjes
20 g boter
zout
versgeraspte nootmuskaat
250 g roomkwark
2 el fijngehakte groene kruiden
Doe de beide soorten bloem met de overige ingrediënten in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een glad
beslag.
Laat 1 uur rusten.
Snijd de schoongemaakte bosuitjes schuin in dunne ringetjes en laat ze kort in de hete boter fruiten.
Breng op smaak met wat zout en nootmuskaat en meng afgekoeld met kruiden door de kwark.
Verhit wat boter en olie in een kleine koekenpan, schep er wat beslag in en bak op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Laat op een bord glijden en schep er wat van het kwarkmengsel op.