Tahoekoekjes
- 150 g aardappelen
- paar sprietjes bieslook
- paar takjes peterselie
- 100 g belegen 20+ kaas
- ½ ui
- 2 tenen knoflook
- 300 g tahoe
- 1 ei
- 1½ tl oregano
- 2 tl kerriepoeder
- zout en peper
- wat bloem
- 3 el olijfolie
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de bieslook en de peterselie heel klein (tot u van elk ongeveer een eetlepel hebt).
Rasp de kaas.
Rasp boven een groot bord de ui en pers de knoflook uit.
Prak nu de tahoe en de aardappelen op het bord en vermeng ze met ui en knoflook.
Voeg het ei toe, samen met de bieslook en de peterselie, de geraspte kaas, zout, oregano, kerrie en peper.
Vorm van het mengsel stevige platte koekjes.
Haal de koekjes lichtjes door de bloem en bak ze in de hete olie in een anti-aanbakpan tot ze aan beide zijden goudbruin zijn en van binnen door en door heet (± 6 minuten).
- Deze tahoekoekjes zijn lekker in combinatie met brood en een grote gemengde salade, die u aanmaakt met kant en klare dressing zonder olie.