Tahoekoekjes

 

  • 150 g aardappelen
  • paar sprietjes bieslook
  • paar takjes peterselie
  • 100 g belegen 20+ kaas
  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g tahoe
  • 1 ei
  • 1½ tl oregano
  • 2 tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • wat bloem
  • 3 el olijfolie

 

 

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Snijd de bies­look en de peterselie heel klein (tot u van elk ongeveer een eetlepel hebt).

Rasp de kaas.

Rasp boven een groot bord de ui en pers de knof­look uit.

 

Prak nu de tahoe en de aardappelen op het bord en vermeng ze met ui en knof­look.

Voeg het ei toe, samen met de bieslook en de peter­selie, de geraspte kaas, zout, oregano, kerrie en peper.

Vorm van het mengsel stevige platte koekjes.

 

Haal de koek­jes lichtjes door de bloem en bak ze in de hete olie in een anti-aanbakpan tot ze aan bei­de zijden goudbruin zijn en van­ binnen door en door heet (± 6 minuten).

 

  • Deze tahoekoekjes zijn lekker in combinatie met brood en een grote gemengde salade, die u aanmaakt met kant en klare dressing zonder olie.