Reibekuchen 2

 

Uit de Duitse keuken.

 

4 personen

 

  • 1 kilo vastkokende aardappelen (b.v. Nicola)
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • (zonnebloem)olie om in te bakken
  • 125 ml zure room
  • 1 el fijngeknipte bieslook (vers of diepvries)
  • 1 el fijngeknipte peterselie (vers of diepvries)
  • 1 teen knoflook

 

 

Rasp de geschilde aardappelen grof, wikkel deze aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit.

Snipper de uien.

Doe de aardappelrasp in een kom en meng er de gesnipperde ui, de eieren en 1 theelepel zout door.

Verhit zoveel olie in een koekenpan dat de bodem helemaal bedekt is.

Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van de lepel en bak de aardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.

Houd ze warm en bak de rest op dezelfde manier.

 

Roer de groene kruiden en het uitgeperste teentje knoflook door de zure room en serveer deze kruidencrème apart bij de Reibekuchen.