Marokkaanse burgers met pilav-rijst

 

  • 2 bakjes Tivall Marokkaanse burgers
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 7 el olie
  • 350 g snelkookrijst
  • ¾ l kruidenbouillon, waarvan ¾ liter water en 1½ blokje bouillon
  • ¼ tl saffraanpoeder
  • 2 el geroosterd amandelschaafsel
  • 2 el gepelde pistache
  • zout
  • peper
  • 3 el fijngehakte munt

 

 

Snijd de aubergine in blokjes. hak de uit grof en snijd de tomaten in plakjes.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak hierin de ui en de aubergine ± 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak dit mee tot het glazig is.
Voeg de hete bouillon en de saffraan toe en kook de rijst met deksel op de pan in zo`n 10 minuten gaar.


Voeg de tomaten, het amandelschaafsel en de pistaches toe en laat het gerecht door en door warm worden.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de munt erdoor.

 

Verhit intussen 4 eetlepels olie en bak de Marokkaanse burgers in 4-6 minuten bruin.
Keer af en toe om.