Koekjes van wilde rijst met kaas

 

  • 2 middelgrote courgettes
  • 80 g Roquefort of Dana Blue, verkruimeld
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 100 g magere kwark
  • 3 eieren
  • 100 g gemengde wilde rijst
  • zout
  • peper
  • olie

 

 

Rasp de courgettes fijn.
Roer de verkruimelde Roquefort, de knoflook en de fijngehakte peterselie door de kwark.
Schep er de geraspte courgette door.
Roer er een voor een de eieren en de rijst door.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Verhit olie in een pan met een anti-aanbaklaag en schep met een lepel wat van het rijstmengsel af.
Schep in de hete olie, druk met de achterkant van de lepel plat en laat aan elke kant 2 tot 3 minuten bakken.

 

Geef er gestoofde worteltjes bij.