Kaasburgers met sesamkorstje

 

2 personen

 

 

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 ei
  • 1 el melk of koffieroom
  • ½ tl tacokruiden
  • 100 g geraspte of in blokjes gesneden belegen Goudse kaas
  • 3 el sesamzaad
  • olie of boter om in te bakken

 

 

Snijd de sneetjes brood met de korst in blokjes en doe ze in een kom.
Klop het ei los met de melk of de koffieroom.
Doe de helft van het eimengsel bij het brood in de kom en meng met de kaas tot een samenhangend geheel.
Maak met vochtige handen 2 afgeplatte ballen van het mengsel.
Haal de 'burgers' eerst door het resterende ei en daarna door de sesamzaadjes.
Zet de kaasburgers desgewenst in de koelkast.


Verhit de boter of olie in een pan.
Bak de kaasburgers in 3 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin.

 

Garneer ze desgewenst met sla, tomaat en komkommer en geef er kerriesaus of tomatenketchup bij.