Groentenkroketten

 

(circa 8 stuks)

 

  • 200 g oud brood
  • 100 g geroosterde pinda´s of cashewnoten
  • 100 g feta
  • 150 g prei
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje maïskorrels
  • 100 g jonge kaas
  • 2 el gefruite ui
  • 2 el peterselie
  • 2 tl kerrie
  • zout en peper
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 3 el bloem
  • olie om te bakken of te frituren

 

 

Verkruimel het brood en de noten in de foodprocessor en doe in een kom.
Verkruimel de feta.
Snijd de schoongemaakte prei en paprika in kleine stukjes.


Doe de feta, de prei, de paprika, de maïs, de peterselie, de kerrie, de geraspte kaas, de gefruite ui en wat zout en peper bij het brood en de noten en meng het goed door elkaar.
Voeg een heel ei en 2 eierdooiers toe en meng weer tot een samenhangend mengsel. (De eiwitten worden gebruikt om de kroketten te paneren.)
Voeg een scheutje melk toe als het mengsel te droog is.
Vorm met gebloemde handen 8 kroketten van het mengsel.


Klop de eiwitten los in een diep bord.
Doe de bloem in een tweede bord.
Haal de kroketten eerst door het eiwit en daarna door de bloem.


Verhit olie in een wok/koekepan of frituurpan.
Bak de kroketten in de pan in ± 8 minuten klaar of frituur ze in twee porties in ± 2 minuten per portie klaar in de frituurpan.

 

Lekker met rijst of aardappelpuree en een pittige kerrie- of tomatensaus.