Griesballetjes

 

 

  • ¼ l melk
  • 1 tl groentebouillonkorrels
  • 75 g gries van harde tarwe
  • 1 eierdooier
  • 1 kleine courgette
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el oregano, fijngehakt
  • 1 el zwarte olijven, fijngehakt
  • sesamzaadjes
  • blokjes tomaat

 


Breng de melk met de groentebouillonkorrels aan de kook en roer er de tarwegries door.
Laat al roerend op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Roer er van het vuur af de eierdooier door.
Snijd de courgette in zeer kleine blokjes en fruit ze met de knoflook in 2 el olijfolie.
Roer als het mengsel is afgekoeld de fijngehakte oregano en de fijngehakte zwarte olijven door het griesmengsel.

 

Maak er afgeplatte balletjes van, bestrijk ze met eiwit, haal ze door sesamzaadjes en bak ze goudbruin in olijfolie.

 

Serveer met blokjes tomaat.