Gekruide aardappelkoekjes

 

(± 12 stuks)

 

 

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 3 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl djinten
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl koenjit
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

 

 

Schil de aardappelen, was ze en rasp ze.

Druk het vocht eruit.

Klop de eieren los en meng de kruiden erdoor.

Pel de knoflook en pers het uit boven het ei-mengsel.

Roer de bloem door het eimengsel.

Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een laag olie in een pan met dikke bodem.

Schep de aardappelrasp door het eimengsel.

Maak platte koekjes en bak ze aan beide kanten in ± 6 minuten krokant.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

 

Variatietip:

 

Lekker met gehakte bieslook (voor het bakken toevoegen)

 

 

Serveertip:

 

U kunt de aardappelkoekjes warm houden in de oven; niet te lang, anders verliezen ze de knapperigheid.