Chillada’s


(Soort kleine groentenburgertjes)

 

  • 450 g linzen
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 tl cayennepeper
  • ½ tl foelie poeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl peterselie
  • 4 tl tomatenpuree
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 110 gram broodkruimels (of beschuitkruimels of paneermeel)
  • olie



Kook de linzen in 1,2 liter water gaar in 35 á 40 minuten.

Hak intussen de wortels en uien in kleine blokjes.

Snij ook de paprika in kleine reepjes en kneus de knoflook.

Bak de uien, knoflook en wortels gedurende vijf minuten aan.

Voeg de paprika toe en bak nog vijf a tien minuten door.

Kruid de linzen met de cayennepeper, foelie, tijm en peterselie.

Prak de linzen met een stamper.

Meng er dan de groenten en de tomatenpuree door.

Laat de linzen afkoelen.

 

Als de linzen koud zijn, rol je er 24 balletjes van.

Breek de eieren in een kommetje en klop even kort door.

Verkruimel het brood op een bordje.

Rol ieder balletje eerst door het ei en vervolgens door de broodkruimels.

Doe een laagje van 5 millimeter olie in een pan.

Bak de balletjes hierin, houdt één minuut per kant aan.