Basisrecept voor groentenburgers
Voor het groentenmengsel:
- 800 g groenten naar keuze
- 20 g boter
- 2 el gesnipperde ui
- 1 gesnipperd teentje knoflook
- 2 eieren
- 60 tot 80 g paneermeel, havervlokken of bloem
- 1 el fijngehakte kruiden
- 80 g versgeraspte kaas
- versgemalen peper
Om te paneren:
- 4 tot 5 el sesamzaadjes
- paneermeel
- gehakte noten
- zonnebloempitten
- geraspte kokos of cornflakes
- olie om te bakken
Rasp de groenten grof of snijd ze fijn en schep er de in boter gefruite ui en knoflook door.
Laat afkoelen en meng er zoveel paneermeel, haver-vlokken of bloem door tot het een samenhangend mengsel
is.
Voeg de kaas toe, breng op smaak met wat zout en peper en vorm er afgeplatte ballen van.
Paneer ze en bak ze in de hete olie goudbruin.