Basisrecept voor groentenburgers

 

 

Voor het groentenmengsel:


  • 800 g groenten naar keuze
  • 20 g boter
  • 2 el gesnipperde ui
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 60 tot 80 g paneermeel, havervlokken of bloem
  • 1 el fijngehakte kruiden
  • 80 g versgeraspte kaas
  • versgemalen peper

 

Om te paneren:

 

  • 4 tot 5 el sesamzaadjes
  • paneermeel
  • gehakte noten
  • zonnebloempitten
  • geraspte kokos of cornflakes
  • olie om te bakken

 

 

Rasp de groenten grof of snijd ze fijn en schep er de in boter gefruite ui en knoflook door.
Laat afkoelen en meng er zoveel paneermeel, haver-vlokken of bloem door tot het een samenhangend mengsel is.
Voeg de kaas toe, breng op smaak met wat zout en peper en vorm er afgeplatte ballen van.
Paneer ze en bak ze in de hete olie goudbruin.