Basisrecept Veggieburgers

 

De beste veggieburger maak je zelf.

Met een beetje fantasie kun je overal je eigen veggieburgers van maken.

Peulvruchten, rijst, aardappel.

Het maken ervan is leuk en lekker, omdat je de burgers helemaal aan je eigen smaak aan kunt passen, het is voordelig en als je lekker veel in één keer maakt ook nog tijdbesparend, want je kunt ze invriezen.

 

De basis

De basis is steeds hetzelfde.

Rijst, geprakte peulvruchten of aardappel, eitje erbij, bloem en/of paneermeel en kruiden en specerijen naar eigen smaak.

Voor de variatie kun je kiezen om er bijvoorbeeld verschillende kaassoorten, gefruite uitjes, zongedroogde tomaatjes of Mexico-groenten doorheen te mengen.

 

Knoflook

Met de kruiden en specerijen kun je er een oosterse of juist mediterrane draai aan geven.

Kerrie, komijn en koriander voor een oosterse burger, oregano en basilicum voor een mediterrane variant.

Als je van knoflook houdt, kun je het best knoflookpoeder gebruiken, een vers teentje heeft namelijk de neiging snel aan te branden en bitter te worden.

 

Barbecue

Als je je mengsel hebt gemaakt doe je er goed aan het even in de koelkast zetten, want daar wordt het steviger van.

Dan balletjes draaien en daar dan weer burgers van maken.

Eventueel paneren met ei en bloem en/of paneermeel.

Je kunt je burgers bakken in (soja)boter, olie of in de friteuse tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

Op de barbecue kan ook, maar bak de burger dan eerst voor in een pan en bak hem op de barbecue af.

 

Lekker tussen een broodje, maar ook smakelijk bij bijvoorbeeld krieltjes en een salade.